Isabellah Andersson springer Kraftprovet!

Isabellah tog EM-brons i maraton 2010, har många SM-guld i långdistans- och terränglöpning samt flera segrar i Stockholm maraton och i Tjejmilen. Hon innehar fortfarande det svenska rekordet på maraton 2.23.41 från Dubai 2011.

Vad betyder det för dig att tävla på hemmaplan i Trollhättan igen?

– Det är häftigt och spännande. En del av Kraftprovet banan springer jag varannan dag. På så sätt känner jag en viss trygghet eftersom jag kan banan. Sen är det publiken också, jag kommer att kunna använda deras hejarop för att komma framåt.

Kan du dela med dig av något minnesvärt ögonblick från din karriär?

– År 2015 vann jag SM guld på 10 km landsväg. Då passerade jag den legendariska Eric Lemming som den enda friidrottare med 25 individuella SM guld, då jag hade tagit 26 st. Det är ett minnesvärt ögonblick.

Vad är det bästa med Kraftprovet?

– Det är en väldigt speciell och annorlunda tuff bana. Det gör att man får springa på känsla istället för att jaga tid.

Vilket råd skulle du ge till någon som ska springa Kraftprovet för första gången?

– Gör ditt eget race! Ta det lite lugnt i början för att ha friska ben tills du kommer till 8 km, då kommer den tuffaste backen.

Vi hälsar Isabellah varmt välkommen och lycka till på Kraftprovet!

Foto: Günter Gross