INBJUDAN KRAFTPROVET 2024

VÄLKOMMEN!

Fredagen den 19 juli 2024 arrangeras den 38:e upplagan av tävlingen i Trollhättan och vi bjuder på en unik upplevelse i sluss- och fallområdet. Tävlingen genomförs traditionsenligt i upptakten på Fallens dagar, som skapar en fantastisk feststämning i staden under tre dagar. Utefter hela banan möts du av skön underhållning med mycket musik.

Som vanligt hoppas vi på ett flertal duktiga elitlöpare bland alla positiva och glada motionärer som kämpar sig runt den natursköna banan. En stor skara åskådare brukar finnas på plats och det är lätt att följa löparna när de passerar broar, slussar och kraftverk på sin väg mot målet där medaljen väntar. 

  • Nummerlappsutdelningen har flyttat ner till start- och målområdet.
  • Anmälningsavgifter i flera steg. Anmälan kan göras digitalt fram till 1 timme innan start.
  • Vid tidig anmälan (t.o.m. 15 maj) till Kraftprovet 11,6 km ingår en högklassig funktions-T-shirt med Kraftprovets logotype i anmälningsavgiften. T-shirten hämtas i samband med nummerlappsutdelningen på start- och målområdet. Ange storlek i anmälningsformuläret.
  • Dubbelprovet är för er som vill springa både Slussprovet och Kraftprovet. Startavgiften för Slussprovet reduceras med 100 kr för er som springer Dubbelprovet. Pris till segraren i Dubbelprovet.
  • Silvermedaljen på Kraftprovet 11,6 km riktar sig till de löpare som springer snabbare än genomsnittet (Elitmotionärer). Syftet är att ha någon tid att sträva efter och får då ett bevis att man är en riktigt snabb löpare. Läs mer längre ned.

 

ANMÄLAN

För seedning till Elitledet för Kraftprovet 11,6 km anges meriter i samband med anmälan. Endast meriter från tidigare års Kraftprovet eller andra 10 km-lopp tas i beaktande.

Anmälan innebär ett godkännande att arrangörerna får använda bilder på löparen samt publicera löparens namn i start- och resultatlistor i media och på internet.

Anmälda löpare med godkänd betalning syns här: https://entrysystem.se/form/kraftprovet2024/list/samtliga

.

EFTERANMÄLAN

Efteranmälan på tävlingsdagen görs digitalt via det ordinarie anmälningssystemet, fram till ca 1 timme före respektive start. Arrangören vid nummerlappsutdelningen på start- och målområdet hjälper till vid frågor om efteranmälan.

 

NUMMERLAPPSUTDELNING

Obs! Nummerlappsutdening sker vid start- och målområdet. Nummerlappar delas ut från kl 10.00 fram till start för respektive klass.

 

TIDTAGNING

För löpare i Kraftprovet 11.6 km (Klass 1, 2, 3 och 4) tillämpas nettotid, dvs tidtagning från startlinjen.

  • Undtantag för seedade löpare i Elit-ledet där bruttotid tillämpas. För det tre första placeringarna i Klass 1 och 2 gäller turordning över mållinjen.

För resterande klasser tillämpas bruttotid, dvs tidtagning från startskottet.

 

DUBBELPROVET

Tycker du att det är en ”piece of cake” att springa Kraftprovet? Då kan du göra en Dubbel: Springa både Slussprovet och Kraftprovet. Starten på Slussprovet (6km) är 14.40 och Kraftprovet 16.10, så det finns gott om tid för återhämtning. 

Anmäl dig till båda loppen. Vid anmälan till Slussprovet anges rabattkod ”dubbelprovet2024” för att få 100 kr rabatt. Officiell resultatlista för sammanlagd tid på Dubbelprovet redovisas.

 

OMBYTE OCH DUSCH

Omklädningsrum och dusch finns tillgängliga i Arena Älvhögsborg.

 

START OCH MÅL

Start och mål hittar man omgivet av Göta älv på Hansenplatsen, vid fallområdet. Se karta under rubrik ”Banbeskrivning”.

 

BANORNA

De olika banorna är markerade med snitsel och målade pilar. Det finns skyltar för varje km. Se kartor under rubrik ”Banbeskrivning”.

Farthållare för 50-, 55- resp. 60-minuterstempo kommer finnas i Kraftprovet 11,6 km.

För Kraftprovet 11,6 km gäller att man understiger maxtiden 55minuter vid passering 5 km för att få fortsätta loppet.

 

SJUKVÅRD

Sjukvårdare finns vid Start- och Målområdet, vid Slussarna och vid Kyrkan.

Alla deltar i loppen under eget eller sina föräldrars ansvar.

 

PRISER

Alla löpare oavsett klass får medalj direkt efter fullföljt lopp. Priser till de bästa i alla klasser förutom Knatteprovet där ingen tidtagning görs och inga placeringar meddelas. Däremot får deltagarna banan, saft och glass. Nytt för i år är även pris till segraren i Dubbelprovet.

Antal priser och tidpunkt för prisutdelning kommer att framgå av PM.

 

LJUSPROFFSENS BANREKORD

Sedan 2016 finns en prispott för banrekord på Kraftprovet 11.6 km, som ökas på med 6000 kr per år från Ljusproffsen. Prispotten är 2024 uppe i 45.000 kr. Nytt banrekord i Kraftprovet Män (33:43 min) belönas med 22.500 kr, och nytt banrekord i Kraftprovet Kvinnor (39:16 min) belönas med 22.500 kr. 

 

SLUSSPROVETS BANREKORD

Sedan 2022 premierar vi även banrekord för Slussprovet 6.3 km. Prispotten ökas på med 3000 kr per år från Colorama. Prispotten är 2024 uppe i 7500 kr. Nytt banrekord i Slussprovet Män/P17 (19:42 min) belönas med 3750 kr, och nytt banrekord i Slussprovet Kvinnor/F17 (22:29 min) belönas med 3750 kr. 

 

SILVERMEDALJEN

Silvermedaljen riktar sig till de löpare som springer snabbare än genomsnittet (Elitmotionärer). Syftet är att ha någon tid att sträva efter och får då ett bevis att man är en riktigt snabb löpare.

Klarar man detta så får man förutom äran en väldigt fin silvermedalj som skiljer sig ifrån den vanliga medaljen. Tiderna är 50.00 min för herrarna och 55.00 min för damerna. 

 

TRÄNINGSKVÄLLAR

Träningskvällar kommer att arrangeras innan loppet. Dessa kommer att annonseras på Kraftprovets hemsida och på Kraftprovets Facebook-sida.

 

ARRANGÖRER

Trollhättans SOK
Trollhättans IF Friidrott
. 

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Se vår sammanställning av Vanliga frågor – FAQ.

Vid problem, synpunkter eller speciella frågor kontakta:

info@kraftprovet.se